Рецепта "Кефал на скара"    (30)

  • Рецептата е добавена на 09.05.2011 от Дарина Николова и е разгледана до момента 324 пъти.
  • Ястия с месо » Ястия от риба и морски дарове
  • 2 кефала (ако рибите са много големи, както в случая е по-добре да се разделят на две.1 лимон, сол, бял смлян пипер на вкус, подправка за риба, олио.
  • Почистваме рибите от вътрешностите, от люспите и перките и отстраняваме главите. Омазняваме рибата с олио, поръсваме със сол, бял смлян пипер,подправка за риба, изцеждаме сока на 1 лимон и поръсваме рибите с него. Оставяме рибата да престои 1 час, да поеме ароматите. Натъркваме скарата с кората на лимона и печем рибите и от двете страни. Сервираме топли, в случая с картофена салата с лук и магданоз. Кефалът е много вкусна риба. За мен лично печена на скара или пълнена на фурна са най-добрите варианти за приготвянето й.
  • няма публикувани снимки за тази рецепта
  • не участва в игри
  • за да направите оценка трябва да сте регистриран потребител!
» Запази като любима рецепта    » Аз приготвих тази рецепта!    » Връщане към списъка

Вашите коментари за тази рецепта:

Трябва да сте регистриран потребител, за да можете да пишете коментари.


Изпратете лично съобщение на автора на рецептата:

Трябва да сте регистриран потребител, за да можете да изпратите лично съобщение.

Кулинарни рецепти в сайта за готвене gotvarski-recepti.com. Вкусни готварски рецепти за кулинарни изкушения. Много супи, ястия, десерти, баници, торти и други. Рецепти за празници Гергъовден, Великден и други национални ястия. Кулинарна рецепта Кефал на скара. Необходими са Ви продукти 2 кефала (ако рибите са много големи, както в случая е по-добре да се разделят на две.1 лимон, сол, бял смлян пипер на вкус, подправка за риба, олио.