Домашни шоколадови яйца

/ Десерти

Необходими продукти

14 бр. яйца

200 мл сметана течна

400 г шоколад

100 г масло

20 мл ликьор

Начин на приготвяне

Разтръскайте добре всяко яйце. Пробийте отвор откъм тъпата страна и изпразнете яйцата (Използвайте вътрешността им за крем-карамел или козунак например). Изплакнете вътрешността на черупките с вряла вода и ги оставете да се отцедят.

За пълнежа загрейте сметаната и при непрекъснато бъркане пуснете в нея шоколада - 200 г натуралени 200 г млечен. Когато шоколадът се разтопи, оставете сместа малко да изстине. Разбийте на пяна размекнатото масло и сипете в него 100 мл захарен сироп и яйчения ликьор. Прибавете получения маслен крем към разтопения шоколад. С помощта на шприц напълнете яйчените черупки (за да се напълнят добре, те трябва непрекъснато да се разклащат). Поставете ги в хладилника за 3-4 часа, за де се втвърди пълнежът. Готовите яйца може да боядисате, като покриете отворите с украса по желание.

Купи продуктите! Облечи се!


Този уебсайт анализира поведението на посетителите с използването на 'бисквитки' за целите на измерване на обхвата, оптимизиране и персонализиране на съдържанието и рекламата. Партньорите ни за социални мрежи, рекламиране и анализи могат да обединяват тази информация с други данни, които вече имат. В Политика за поверителност можете да получите повече информация за това.
OK
Cerca