Торта Добуш - обикновена

/ Торти

Необходими продукти

за тестото:
5 яйца
5 с.л. захар
4 с.л. брашно
1 пакетче ванилия
за крема:
2 пакетчета масло
1 1/2 ч.ч. пудра захар
250 г шоколад кувертюр (или друг доброкачествен шоколад)
за глазурата:
3-4 с.л. кристална захар
1 бучка (10 г) масло
за гарниране на тортата отстрани:
2-3 с.л. ситно счукани орехови ядки
1 с.л. галета от бисквити

Начин на приготвяне

Приготвя се тестото,като яйцата и захарта се разбиват на топло, а след това на студено, докато изстинат, и се прибавят брашното и ванилията.Разстила се на 4 тънки кръгли платки върху намазана с масло и наръсена с брашно ламарина (кръговете се отбелязват предварително с шаблон) и се пече в силна фурна.
Веднага след изваждането от фурната платките се отлепват с нож от ламарината и се наръсват с брашно.
Приготвя се кремът, като маслото се разбива на пяна със захарта и към него се прибавя при непрекъснато разбъркване разтопеният и охладен шоколад.
Три от платките се намазват с приготвения крем и се сглобяват, а четвъртата се залива с глазурата от карамелизираната захар, към която е прибавена и бучката масло.
Върху глазурата, докато е още мека, с гърба на нож се отбелязват парчетата на тортата и след това се разрязват.
Платката с глазурата се поставя върху трите сглобени платки, след което тортата се изравнява околовръст с крем и се гарнира със смес от счукани орехови ядки и галетата.
Тортата може да се приготви:
1.
С друг вид крем - маслен, шоколадов или сметанов.
2.
Платката с глазурата може да се оформи като ветрило, ако едната страна на разрязаните карамелизирани триъгълни парчета леко се вдигне с крем.
3.
С два или три вида маслен крем и платки от санд-тесто, а най-горната платка (камерлизираната) - от тесто
Добуш.

Купи продуктите! Облечи се!


Този уебсайт анализира поведението на посетителите с използването на 'бисквитки' за целите на измерване на обхвата, оптимизиране и персонализиране на съдържанието и рекламата. Партньорите ни за социални мрежи, рекламиране и анализи могат да обединяват тази информация с други данни, които вече имат. В Политика за поверителност можете да получите повече информация за това.
OK