Вкусни захарни вълшебства

/ Десерти

Необходими продукти

Плодове (малките могат да се използват цели) - клончета червено френско грозде, касис, малки гроздчета от грозде без семки (Плодовете трябва да са идеално чисти, сухи, без натъртено и загнило)

Цветя (листчетата от цвета) - фрезии, виолетки, теменужки, здравец и роза

фина четка (за намазване)

разбит белтък

пудра захар

Начин на приготвяне

Потопете плодовете в леко разбит белтък един по един и оставете излишния да се оттече. Оваляйте ги в около 50 г пудра захар. Ръсете ги с лъжица, докато захарта ги покрие изцяло, после изтърсете излишната.

Сложете приготвените плодове на решетка и оставете на сухо място през нощта. Щом изсъхнат, ги опаковайте в пластмасови съдове, постлани с намачкани хартиени салфетки, и захлупете плътно. Изтрайват до 4 дни на сухо място.

За цветята: Намажете цветята с разбит белтък, поръсете с пудра захар. Подходящи са всякакви видове цветя, само да не са отровни.

Идея: За да удължите живота на озахарените плодове и цветя, сложете в кутията пакетче силикагел (намира се в аптеките). Кристалът поглъща влагата и повърхността остава суха. Втори вариант е да сложите бучка захар. 

Идеални са за декорация на торти, мъфини и пр.

Купи продуктите! Облечи се!


Този уебсайт анализира поведението на посетителите с използването на 'бисквитки' за целите на измерване на обхвата, оптимизиране и персонализиране на съдържанието и рекламата. Партньорите ни за социални мрежи, рекламиране и анализи могат да обединяват тази информация с други данни, които вече имат. В Политика за поверителност можете да получите повече информация за това.
OK
Cerca